Nieuws
1128309
Nieuws

Gezonken schip komt tot leven door foto's

Kunst op 27 meter diepte

Trek je duikpak maar aan voor deze fototentoonstelling. Op 27 meter diepte, op de buitenkant van een gezonken militairschip, zijn twaalf grote foto's bevestigd van allerdaagse taferelen.

Terwijl je afzakt tot 27 meter diepte wordt het licht wazig blauw. Vanuit de duisternis doemen ineens drie ballerina's op in witte tutu's. Misschien op het eerste gezicht een beetje spookachtig gezien de plaats waar je dit tegenkomt, maar eveneens uniek aangezien het de enige onderwatergalerij ter wereld is, schrijft CNN.

Het schip is de USS General Hoyt S.Vandenberg, een gevaarte van 10.000 ton en gezonken voor de kust van Florida.

 

 

Volgens Jed Dodd, directeur van The Studios of Key West, en verantwoordelijk voor het Vandenberg Project, is ,,duiken al een droomachtige ervaring" en hij denk dat ,,deze beelden echt overeenkomen met het idee dat mensen hebben van hoe een onderwaterwereld eruit zou kunnen zien."

De Weense kunstenaar Andreas Franke is verantwoordelijk voor de krachtige beelden die op het transportschip uit de Tweede Wereldoorlog zijn bevestigd.

 

 

Zo'n 100.000 duikers hebben de onderwatertentoonstelling al bezocht in de afgelopen vier maanden. De foto's die daarvan zijn genomen, zijn nu op het land te bezichtigen. En ondanks dat de beelden tussen twee lagen plexiglas zitten en met siliconen aan een stalen frame zijn bevestigd, zijn de beelden toch aangetast door het oceaanwater. ,,Alsof de zee zelf nieuwe foto's heeft gemaakt. Gaaf, het lijken net polaroids", lacht de kunstenaar.