Nieuws
1128320
Nieuws

Apple en Beats praten over muziekdienst

Apple en koptelefoonproducent Beats hebben gesprekken gevoerd over een mogelijke samenwerking voor een streaming muziekdienst. Dat hebben anonieme bronnen met kennis van het overleg bevestigd.

Bij de gesprekken waren ondermeer Apple-directeur Tim Cook, iTunes-hoofd Eddy Cue en Beats-directeur Jimmy Iovine aanwezig. Er zouden nog geen concrete afspraken zijn gemaakt, omdat het om een 'informeel' overleg ging.

Beats is al een tijdje bezig met 'Project Daisy', een streaming muziekdienst waarbij suggesties voor artiesten, albums en nummers een grote rol moeten spelen. Ondermeer Nine Inch Nails-frontman Trent Reznor werkt aan de dienst.

Ook Apple zou al enige tijd bezig zijn met de ontwikkeling van een muziekdienst waarbij nummers niet gedownload hoeven te worden. Het bedrijf biedt al iTunes Match aan, waarbij de eigen muziekbibliotheek gestreamd kan worden, maar ongelimiteerde muziekkeus zoals bij Spotify is er nog niet.

De vertraging zou komen doordat de muziekindustrie niet meer zo blij is met Apple. Het bedrijf heeft met zijn iTunes-muziekwinkel veel macht gekregen over de prijs van digitale muziek. Nu streaming muziekdiensten de norm zijn, hopen de labels zich hiervan vrij te vechten.