Nieuws/Binnenland
1128331
Binnenland

België trekt meer toeristen

België is de afgelopen twee jaar gegroeid als toeristische trekpleister. Uit de index van het Wereldeconomisch Forum blijkt dat ons buurland vijf plaatsten hoger is geëindigd in vergelijking met 2011.

 

Zwitserland voert de lijst van het toerismeklassement aan. Duitsland en Oostenrijk complementeren de top drie, meldt het Nieuwsblad.

Spanje haalde de vierde plaats. Het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Frankrijk, Canada, Zweden en Singapore vervolledigen de top tien. België bezet nu de achttiende plaats. Het toerismeklassement wordt om de twee jaar gepubliceerd.

Homo's

Deze week bleek ook dat België het als vakantiebestemming goed doet onder homo's. Alleen Zweden (eerste plaats) en Nederland (tweede) gaan België voor in de top drie, zo blijkt uit de Spartacus International Gay Guide 2013-2014, dat 138 landen onder de loep nam.

De top drie-landen vallen in de smaak omdat vanwege de antidiscriminatiewetgeving en omdat er geen bezwaar is tegen het homohuwelijk of een mannenkoppel met een adoptiewens. Het feit dat homo's weinig vijandigheid ervaren als ze op straat wandelen, geldt als extra pluspunt.