Nieuws/Binnenland
1128619
Binnenland

Robert M. weer voor de rechter

Het Gerechtshof van Amsterdam behandelt donderdagochtend de tweede dag van het hoger beroep in de Amsterdamse zedenzaak. Volg de rechtszaak hier live. Het hof heeft in totaal 10 dagen uitgetrokken voor het hoger beroep. Er zijn 3 dagen uitgetrokken voor het spreekrecht van de ouders van de slachtoffertjes. Die zittingen vinden achter gesloten deuren plaats. Volgens de huidige planning zal het Openbaar Ministerie (OM) op 26 maart de strafeisen bekendmaken.

M. heeft bekend 87 zeer jonge kinderen te hebben misbruikt. Het OM vervolgt hem voor 67 gevallen van misbruik. De rechtbank veroordeelde Robert M. tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging. Hij kreeg ook straf omdat hij het veelvuldige misbruik op film vastlegde. M. misbruikte de kinderen in de crèches waar hij werkte en tijdens het oppassen bij mensen thuis of in zijn eigen woning. In een enkel geval liet hij kinderen door een ander misbruiken.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");