Nieuws/Binnenland
1128884
Binnenland

Akkoord Ruwaard met patiënten blijft uit

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis heeft woensdag geen schikking getroffen met de 95 patiënten die een claim indienden. Een woordvoerder van het ziekenhuis geeft aan dat de klachten en claims erg uiteenlopen en dat het Ruwaard elk geval individueel wil behandelen. „Zorgvuldigheid gaat voor snelheid”, zei hij. „Een schikking is niet de beste oplossing.”

Volgens letselschadeadvocaat Rob Vermeeren loopt het totaalbedrag aan claims van de 95 patiënten op tot ongeveer 600.000 euro. Hij stelde het ziekenhuis voor om een fonds in te richten van 200.000 euro, zodat de patiënten die slecht behandeld zijn snel geholpen kunnen worden. Vermeeren gaf aan dat als het Ruwaard van Putten daarin mee wilde gaan, hij bereid was met de patiënten te praten over dat voorstel. Maar het ziekenhuis ziet dat dus niet zitten.

,,Wij hebben een lijst aangeleverd gekregen met 95 klachten over de zorg die is geleverd in ons ziekenhuis'', zo legt de woordvoerder van het Ruwaard van Putten uit. ,,Een deel van die klachten zou gegrond kunnen zijn. Maar er zitten ook bejegeningen tussen, waarbij geen sprake is van schade aan een patiënt. En die dus ook niet tot een claim zullen kunnen leiden. Datzelfde geldt voor de anonieme klachten. Daar kunnen we niets mee.''