Nieuws/Binnenland
1128912
Binnenland

Verkeerspost Tiel ontruimd om vieze lucht

De verkeerspost van Rijkswaterstaat langs de Waal in Tiel is woensdagmiddag ontruimd, nadat mensen hadden geklaagd over een penetrante lucht in en rond het gebouw. Sommigen zeiden ook hoofdpijn en andere klachten te hebben.

Brandweer en politie hebben niet kunnen vaststellen waar de vieze lucht precies vandaan kwam. Waarschijnlijk heeft een passerend binnenvaartschip ruimen gelucht. Tussen half 5 en 5 uur waren de klachten voorbij.

De stank hing urenlang in de buurt van de Echteldsedijk op het Tielse industrieterrein langs de rivier. De politie adviseerde inwoners van Tiel om ramen en deuren gesloten te houden.

De centrale verkeerspost van Rijkswaterstaat in Nijmegen heeft het werk van Tiel overgenomen, zodat de scheepvaart geen hinder van de ontruiming ondervond. Op de post in Tiel houden verkeersleiders het scheepvaartverkeer op de Waal en op de kop van Amsterdam-Rijnkanaal in de gaten. Samen met de meldkamer in Nijmegen bestrijken zij een gebied vanaf de Duitse grens tot achter Zaltbommel ofwel bijna 95 kilometer rivier.