Nieuws/Binnenland
1128925
Binnenland

Verscherpt toezicht ArtEZ tot eind maart

Kunstacademie ArtEZ blijft in elk geval tot en met de laatste week van maart onder verscherpt toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Dat meldde de inspectie woensdag. Het extra toezicht werd vorige week ingesteld, onder meer vanwege mogelijke fraude.

De inspectie heeft met de hogeschool afgesproken dat interim-bestuurder Gerben Eggink de situatie gaat analyseren en een plan van aanpak opstelt om te verbeteren.

In de week van 25 maart legt hij dat tijdens een vervolggesprek voor aan de inspecteurs, waarna die een besluit nemen over het vervolgtraject. „Dat kan langer toezicht zijn, maar we kunnen bijvoorbeeld ook besluiten een onderzoek in te stellen of eerst meer informatie op te vragen”, aldus een inspectiewoordvoerder. Mochten er voor die tijd onverwachte ontwikkelingen zijn, dan treedt de inspectie eerder op.

De betreffende Academie Art & Design, een ArtEZ-vestiging in Enschede, kampt met meerdere problemen waaronder een verdenking van oplichting. Ook cultuurverschillen en problemen als gevolg van een verhuizing zijn aanleiding voor het verscherpte toezicht.