Nieuws/Binnenland
1128978
Binnenland

Skeapsrond

De Week van de Smaak is alweer volop bezig. Dus maar eens gevraagd of ze nog leuke activiteiten hebben. Hupla, komen ze met een Skeapsrond aan stappen, en we moeten er nog voor fietsen ook. Doen want het is het waard, ga op pad en vind die verse, seizoens- en streekgebonden producten van Nederlandse bodem.

Een niet te versmaden voorbeeld is de Skeapsrond: een witschimmelkaasje van biologische schapenboerderij De Dikhoeve in het Amsterdamse Ransdorp. Pak aanstaande zaterdag de fiets en tour naar deze biologische boer! Onderweg kun je een gratis knapzak met een biologische lunch ophalen. Er is een speciale fietskaart met twee smakelijke routes naar biologische boer- en tuinderijen in het ommeland van Amsterdam, plus de lekkerste bio-vriendelijke adresjes.

Ingrediënten (6 buideltjes):1 pakje wontonvellen (Loempia velletjes, kleine maat 15x15cm), 1 eetlepel sud sol (half gedroogde) tomaatjes, fijngesneden, klein handje spinazie gewassen zonder stelen en fijn gesneden, 1 eetlepel gemengde nootjes (pijnboompitten, zonnebloem, pompoen, etc.), 2 blaadjes basilicum fijngesneden, 130 gram skeapsrond schapenkaas in kleine stukjes gesneden, 1 eetlepel honing, peper/zout, 1 ei geklutst om de zakjes te dichten.  

Mr. Hot Kitchen Caspar Bürgi bedacht voor deze gelegenheid onderstaand recept: Krokant buideltje van Skeapsrond met sud sol-tomaatjes, spinazie, basilicum en nootjes.

Bereiding:Meng eerst de fijngesneden tomaatjes met de spinazie, de skeapsrond schapenkaas, de nootjes , en de basilicum. Breng alles op smaak met zout en peper en een eetlepel honing. Leg nu de wontonvelletjes op een snijplank en schep er in het midden een lepel geitenkaasmix op . Vouw alle hoeken naar binnen toe en druk dit stevig aan. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak hierin de buideltjes die je op vetvrij papier gezet hebt. Afbaktijd ong. 5/8 min of tot ze mooi goud bruin zijn. Leg deze buideltjes rond een heerlijk frisse salade met honing/mosterd dressing, of gewoon als hapje met een lekkere mango chutney of zelfgemaakte tzatziki.