Nieuws/Binnenland
1129001
Binnenland

'Stanley A. bood Ximena slaapplaats aan'

Stanley A. nam de 15-jarige Ximena vorig jaar midden in de nacht mee naar huis, omdat het meisje geen slaapplek had na een feestje. Dat verklaarde A. woensdag bij de rechtbank in Den Haag. Hij zag haar zitten op een bankje en sprak haar aan. Enkele uren later stak hij volgens eigen zeggen in op het meisje met een mes van zijn vader, terwijl ze op zijn bed lag te slapen.

Het drama voltrok zich vorig jaar februari. Het lijk van het meisje werd in de vroege ochtend op straat gevonden in de Goudenregenstraat in Den Haag. A. woonde in die straat en belde vrij kort na de steekpartij de politie omdat ,,alle sporen richting zijn portiek wezen''.

De rechtszaak werd rond het middaguur korte tijd geschorst. A. werd boos op de rechter toen die doorvroeg over wat zich had afgespeeld. ,,Ik antwoord hier verder niet meer over'', zei hij, terwijl hij tegen de microfoon sloeg.

Ximena had die fatale avond een feestje. Maar rond de afspraak waar ze zou blijven slapen ging het fout. Ze had nog wel bij iemand aangebeld en een ander een bericht gestuurd, maar kreeg geen reactie. Vervolgens viel haar telefoon uit. Ze belandde buiten op een bankje waar A. haar tegen het lijf liep, hij kwam bij een vriend vandaan. De verdachte nam haar mee naar huis en liet haar in zijn bed slapen, terwijl hij achter de computer ging zitten. Zijn vader was ook thuis, maar vertrok vroeg in de ochtend. A. vertelde hem niet dat hij Ximena had meegenomen.

A. zou nadat zijn vader was vertrokken een kussen hebben gepakt en naar de kamer zijn gegaan waar Ximena lag. ,,Ik begreep waar het heenging. Ik had toen moordneigingen'', verklaarde hij. ,,Maar ik dacht, wat sta ik hier te doen met dat kussen.'' Hij ging naar beneden, dronk een colaatje, pakte een mes en doodde haar alsnog, zei hij. Met 20 messteken, hield de rechter hem voor. Onder meer in haar rug en hals en keel.

Uit onderzoek is niet gebleken dat de verdachte het meisje heeft misbruikt. Wel had de 26-jarige Stanley gedronken en amfetamine gesnoven.

Ruim 10 jaar geleden werd A. al eens veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken. Hij kreeg toen 5 jaar jeugd-tbs.

 

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");