Nieuws/Binnenland
1129023
Binnenland

Kritiek op Mango om ´slavensieraden´

De Spaanse modeketen Mango heeft in Frankrijk stof doen opwaaien door op de webshop sieraden aan te prijzen onder de noemer 'Style esclave' oftewel ´slavenstijl´. Het bedrijf haalde zich heel wat negatieve reacties van woedende winkelbezoekers op de hals.

Ook bij ex-Miss Frankrijk Sonia Rolland en komiek Aïssa Maïga viel de omschrijving van de accessoires verkeerd. Met een petitie wilden zij het hele spul uit de webshop laten verwijderen, zo meldt Daily Mail.

Inmiddels hebben meer dan 5.800 mensen de petitie ondertekend en ook op Facebook en Twitter lieten verontruste modeshoppers hun negatieve reacties achter.

Foutje 

Mango wijt de beledigende juwelencategorie aan een vertaalfout en biedt excuses aan op Twitter: "We betreuren de vertaalfout en zullen het zo snel mogelijk aanpassen."In Mango´s thuisland Spanje is de ongelukkige woordkeuze prima uit te leggen. Het woord 'esclava' is te vertalen als  'slaven', maar daarnaast betekent het schakelarmband.

Uit de mode

Slavernij als stijlinspiratie kan echt niet zo vinden de initiatiefneemsters van de petitie. "Slavernij is geen stijl voor fashionista's", zo menen de dames.