Nieuws/Binnenland
1129043
Binnenland

Nieuwe Thief aangekondigd

Eidos-Montréal, onderdeel van Square Enix en eerder verantwoordelijk voor Deus Ex: Human Revolution, kondigt vandaag Thief aan. Net als bij Tomb Raider gaat het om een reboot van de serie.

Angst regeert in de straten van The City. Terwijl de rijken floreren, worden de minder bedeelden geconfronteerd met ellende, onderdrukking, ziekte en hongersnood. In deze schimmige wereld beweegt meesterdief Garrett zich voort in dit first-person avontuur, waarin spelers de volledige vrijheid hebben om hun eigen weg te kiezen en zelf te bepalen wat de beste manier is om elke uitdaging te bedwingen.

"We hebben een kostbaar bezit in handen met Thief. De fans hebben zeer veel liefde voor de originele games en we willen de essentie van die games behouden, iets waar we bij Eidos-Montréal ervaring mee hebben, terwijl we ook een nieuwe generatie van next-gen gamers kennis willen laten maken met Thief,” aldus topman Stephane D’Astous. “Ons doel is om de fantasie van het zijn van Garrett, dé meesterdief, tot leven te brengen en we bouwen deze game rond dat uitgangspunt.”

Thief zal verschijnen in 2014 voor pc, PlayStation 4 en andere next-gen consoles.