Nieuws/Binnenland
1129053
Binnenland

Moordzaak Ximena inhoudelijk behandeld

Stanley A. moet zich woensdag verantwoorden in de zaak die draait om de moord op de 15-jarige Ximena uit Nootdorp. De zaak dient inhoudelijk bij de rechtbank in Den Haag.

Het lijk van het meisje werd in februari 2012 in de vroege ochtend op straat gevonden in de Goudenregenstraat in Den Haag. A. woonde in die straat en meldde zich later bij de politie. Hij heeft gezegd dat hij het meisje om het leven heeft gebracht.

A. zou Ximena op straat hebben aangesproken met de vraag wat ze - gezien haar jonge leeftijd - nog zo laat op straat deed. Ze kenden elkaar niet. Ze zouden in gesprek zijn geraakt en het meisje zou met A. zijn meegegaan. De verdachte zei eerder het meisje niet seksueel te hebben misbruikt. De verdachte zou al een tijdlang hulp hebben gezocht voor zijn psychische problemen. Tien jaar geleden werd A. al eens veroordeeld omdat hij iemand had neergestoken en hij kreeg toen 5 jaar jeugd-tbs.

Aanvankelijk zou de zaak al eerder worden behandeld. Maar het was nog wachten op een rapport over de geestelijke toestand van A. Hij werd eerder ook al door het Pieter Baan Centrum onderzocht.

 

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");