Nieuws/Binnenland
1129058
Binnenland

Commissie bezocht Merthe in onderzoek rellen

De 16-jarige Merthe uit Haren die per ongeluk via Facebook duizenden mensen uitnodigde voor haar 16e verjaardag, heeft bezoek gehad van de commissie Cohen. Dat meldde haar vader Coen Weusthuis woensdag.

De commissie onderzoekt de zogenoemde Facebookrellen in haar woonplaats die daarna ontstonden. Of commissievoorzitter Job Cohen daar bij het gesprek was, wilde hij niet zeggen. Weusthuis wil ook niet zeggen wat er is besproken.

Volgens Weusthuis zijn een paar leden van de commissie bij het gezin thuis in de Groningse plaats geweest om de familie „te bevragen”. Ook daarna is er meerdere malen contact met de commissie geweest.

Merthe wordt volgens haar vader nog steeds op straat herkend. „Dat vindt ze niet fijn. Zoiets heeft grote invloed op het leven van een 16-jarig meisje.”

In totaal werden onder leiding van Cohen zo'n 250 betrokkenen geïnterviewd, onder wie ondernemers, relschoppers en ouders van jongeren die meededen aan de rellen. De commissie presenteert vrijdag het rapport met de bevindingen.