Nieuws
1129072
Nieuws

Jonge meiden vinden uiterlijk belangrijker dan toekomst

Van de moderne jonge vrouw wordt verwacht dat ze streeft naar financiële onafhankelijkheid, een huis en een veilige omgeving. De dolle mina's hebben tijdens de twee feministische golfen niet voor niets zo hun best gedaan om gelijkwaardigheid tussen man en vrouw te realiseren. Maar Britse dames denken daar anders over.

Britse vrouwen tussen de 18 en de 25 vinden hun uiterlijk namelijk belangrijker dan investeren in een goede toekomst en het verkrijgen van een goede baan. Van de 539 vrouwen die ondervraagd zijn, vond 1 op de 5 vrouwen perfect haar en dun blijven  belangrijker dan het maken van promotie.

Indruk maken

Voor de woordvoerder van een producent van haarverzorgingsproducten, die het onderzoek heeft uitgevoerd, lijkt het logisch dat vrouwen van tegenwoordig meer om hun uiterlijk dan om hun toekomst geven. "Jonge vrouwen zijn meer bezig met hun uiterlijk en vriendschappen. Er goed uit willen zien heeft voor de vrouwen niets te maken met het zoeken naar een vriendje. Het gaat er voor de vrouwen om dat ze indruk op hun vrienden kunnen maken.

Nog niet serieus

Voor de huidige jonge Britse vrouw is het vooruitzicht op het bezitten van een eigen huis en financiële onafhankelijkheid nog te ver weg. Het lijkt in de huidige tijd niet mogelijk om dat te bereiken, dus houden de dames zich nu liever bezig met uiterlijk voordat het leven te serieus wordt. Aldus de woordvoerder.