Nieuws/Buitenland
1129102600
Buitenland

Biden blundert: uithaal naar verslaggever terwijl microfoon nog aanstaat

Joe Biden

Joe Biden

WASHINGTON - Tijdens een persconferentie rond economische thema’s heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Fox News is een populaire nieuwszender bij conservatieve Amerikanen, die weinig ophebben met president Biden.

Joe Biden

Joe Biden

Bij het verlaten van de zaal vroeg de verslaggever of „inflatie een politiek risico” was voor de president. Biden keek weg en mompelde een sarcastische opmerking terwijl de microfoon nog aanstond, en noemde de verslaggever vervolgens „a stupid son of a bitch”.

Videomateriaal van het incident verscheen op Twitter en verschillende Amerikaanse nieuwswebsites.

Tekst gaat verder onder de video.

’Was niet persoonlijk’

Een uur na het voorval verscheen Peter Doocey, de verslaggever in kwestie, in het Fox News-programma van Sean Hannity. Daarin vertelde Doocey dat Biden hem had gebeld om z’n verontschuldigingen aan te bieden. „Hij zei ’het was niet persoonlijk, vriend’. En we praatten nog even en ik zei dat ik altijd vragen zal stellen die anderen niet stellen, en hij zei dat ik dat moet blijven doen. Het was een aangenaam gesprek.”

Het is niet de eerste keer dat Biden zich liet vastleggen terwijl hij scheldwoorden gebruikt. In 2010 bijvoorbeeld feliciteerde hij als vicepresident toenmalig president Barack Obama met het erdoor krijgen een grote hervorming van de gezondheidszorg. Biden zei dat het „een big fucking deal” was, wat te horen was via een microfoon die aanstond.

In de podcast Werelds! blikken buitenlandverslaggevers Thijs Wolters en Frank van Vliet terug op het eerste jaar van president Joe Biden: