Nieuws/Binnenland
1129132
Binnenland

Jonge liberalen: niet praten met vakbonden

De jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD vindt de vakbonden „een fossiel uit de 19e en 20e eeuw”, waarmee het kabinet niet zou moeten onderhandelen. JOVD-voorzitter Jarico Vos zegt dat woensdag over het sociaal overleg tussen vakbonden, werkgevers en het kabinet.

„Dit land staat werkelijk te springen om grondige hervormingen en nu gaat het kabinet praten met vakbonden die enkel ongefundeerd op de rem trappen. Onbestaanbaar!”, aldus Vos. De JOVD pleit voor het snel aanpassen van het ontslagrecht en het verkorten van de WW-duur, zoals VVD en PvdA hebben afgesproken in het regeerakkoord.

Voor hervormingen is de FNV van Ton Heerts niet nodig, vindt de JOVD. „Als we kijken naar het het verleden had de vakbond vroeger zeker een toegevoegde waarde. Tegenwoordig is de vakbond echter niets meer dan een blok aan het been van welwillend Nederland.”

Vos is kritisch over de keus van het kabinet en premier Mark Rutte om te gaan onderhandelen met de vakbonden. „Nog geen jaar geleden hebben alle Nederlanders kunnen kiezen voor de Tweede Kamer. Door de keuze van die Nederlanders opzij te zetten, slaat deze regering de plank volledig mis en lijkt ze haar eigen, democratische mandaat niet serieus te nemen.”