Nieuws/Binnenland
1129149
Binnenland

Lentekriebels

Zeist, 5 maart 2013 - De winter is snel vergeten met het heerlijke voorjaarsweer, waar we vandaag van konden genieten. Er werden temperatuurdagrecords gebroken: het werd 15 tot plaatselijk 18 graden! Ook morgen is het droog lenteachtig weer met circa 13 graden. Daarna wordt het een paar dagen wat wisselvalliger.

Vanavond is er eerst maar weinig bewolking. Nadat de zon onder de horizon is verdwenen, drijven er vanuit het zuiden wat wolkenvelden over het land. Komende nacht daalt de temperatuur naar 1-2 graden in het noorden en 3-5 in de rest van het land.

Woensdag blijven we in de voorjaarsmood, maar is het iets minder zonnig dan vandaag. Het blijft droog en de temperatuur klimt overdag op naar gemiddeld 13 graden. De wind draait naar het oosten en is zwak tot matig van kracht.

Vanaf donderdag nemen de neerslagkansen geleidelijk toe. Lagedrukgebieden houden zich dan op in onze regio en er is maar weinig ruimte voor de zon. Wel blijft het tot in het weekend zacht, maar daarna wordt met een noordoostenwind koudere lucht aangevoerd. Het is maar de vraag in hoeverre de winterkou de regio kan bereiken. Kortom: het wordt kouder en natter, maar hoe koud moeten we nog even afwachten.