Nieuws/Binnenland
1129158
Binnenland

Zoektocht naar vermist meisje beëindigd

De politie was dinsdagmiddag in Soerendonk een grote zoektocht gestart naar aanleiding van een melding dat een meisje van circa 6 jaar meegenomen zou zijn door een man in een bestelbusje. Maar omdat een melding van vermissing uitbleef en er verder geen sporen gevonden zijn, is de zoektocht gestaakt.

Een getuige zou hebben gezien dat een gezette, kalende, grijze man van ongeveer 55 jaar het meisje de zwarte bus had ingesleurd. Via Burgernet en Twitter werd een grote zoektocht opgestart. Een politiehelikopter en tientallen agenten zochten naar het meisje.

Tegen negen uur vanavond is besloten om de zoekactie te staken. Wel wordt nog verder onderzoek gedaan naar de melding, zo laat de politie weten.

Mensen die informatie hebben die de politie in het onderzoek verder kan helpen, kunnen bellen naar 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.

De melding werd serieus genomen, omdat er de voorbije dagen al vaker werd gesproken over de aanwezigheid van een 'kinderlokker'. Een basisschool uit Soerendonk stuurde ouders en leerlingen een brief om voor de man te waarschuwen.