Nieuws/Buitenland
1129179
Buitenland

Arabische prins: ik ben rijker

De Saudische prins en investeerder Al-Waleed bin Talal wil niets meer met Forbes te maken hebben, omdat het Amerikaanse zakenblad zijn rijkdom te laag zou hebben ingeschat. Dat meldde de BBC dinsdag.

Met een schamel vermogen van 20 miljard dollar zette Forbes de prins op de 26e plaats op de jaarlijkse ranglijst van 's werelds rijksten, die het zakenblad maandag publiceerde.

Het kantoor van Al-Waleed zei dat de rekenmethodes die Forbes hanteert, zijn ontworpen om investeerders uit het Midden-Oosten te benadelen.

Het zou niet de eerste keer zijn dat het blad de rijkdom van de prins te laag had ingeschat. Maar klagen daarover was voor dovemansoren spreken.

De maat is nu vol, wat de prins betreft. Hij wil niet meer meewerken bij het opstellen van toekomstige lijsten, liet zijn bureau weten.

Al-Waleed liet in het midden welke plek op de ranglijst hem dan wel zou toekomen. Maar volgens sommige berichten schat hij zijn vermogen zelf op 29,6 miljard dollar, waarmee hij op 10e plaats zou komen.

Forbes liet in een reactie weten na een nadere bestudering van de gegevens geen reden te zien voor een correctie.

Nummer 1 op de lijst is de Mexicaanse telecomtycoon Carlos Slim met 73 miljard euro, gevolgd door Microsoftoprichter Bill Gates met 67 miljard dollar.