Nieuws/Binnenland
1129188
Binnenland

Troonswisseling live op Argentijnse tv

De inhuldiging van prins Willem-Alexander als koning wordt op de Argentijnse televisie rechtstreeks uitgezonden. In het land van prinses Máxima is dinsdag 30 april echter wel een gewone werkdag, zodat niet iedereen die dat zou willen, naar de plechtigheid kan kijken.

De Nederlandse ambassade in de hoofdstad Buenos Aires organiseert die dag naar verwachting voor de Nederlandse gemeenschap een speciale bijeenkomst buiten de deur. Daar is de troonswisseling dan op een groot scherm direct te volgen, zei een woordvoerster van de ambassade dinsdag.

Tijdens het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima in 2002 hield de ambassade ook zo'n samenzijn. Daar was toen grote belangstelling voor. Er kwamen 800 mensen op af, voornamelijk Nederlanders, Argentijnen met een Nederlandse binding en Argentijnse pers. Hoe groot de belangstelling dit keer is, is nog niet bekend.

De ambassade houdt op de dag van de kroning ook de reguliere 30-aprilreceptie voor relaties. Verder organiseert de Nederlandse vereniging in Buenos Aires waarschijnlijk een feest in de avond.

Het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima was in 2002 ook live op de Argentijnse tv te zien.