Nieuws/Binnenland
1129220402
Binnenland

Leerlingen door schoolgenoten bedreigd om Coming Out Dag

Almere - Op het Trinitas Gymnasium in Almere is een groep leerlingen om hun inzet bij de festiviteiten rondom Coming Out Dag, ernstig bedreigd door schoolgenoten. De bedreigingen hebben voor grote onrust gezorgd op de middelbare school.

De school laat in een brief aan de ouders weten dat er berichten op sociale media zijn geplaatst met homofobe en dreigende toon. Dat meldt Omroep Flevoland.

Het groepje leerlingen is al enige tijd bezig met het regelen van activiteiten rondom Coming Out Dag. Onderdeel daarvan is het hijsen van de regenboogvlag door wethouder Jeremy Soetekouw. De wethouder vindt het ’verschrikkelijk’ en laat in een reactie op Twitter weten dat hij ondanks de bedreigingen ’zij aan zij’ zal staan met de leerlingen om seksuele vrijheid en gendervrijheid te vieren.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van de dreigende berichten, die volgens de school steeds ernstiger van toon werden. De school probeert inmiddels een positieve draai te geven aan de gebeurtenissen. Ze gaan aan de slag om het gevoel van veiligheid voor alle leerlingen te herstellen.

Melden

Leerlingen die dreigende berichten hebben gedeeld, hebben tot maandagmiddag te mogelijkheid om zich te melden. De leerlingen die dit niet doen, krijgen een gesprek met de schoolleiding.