Nieuws/Binnenland
1129233
Binnenland

Voetballer vast om poging zware mishandeling

Een 22-jarige amateurvoetballer die afgelopen weekeinde de coach van de tegenpartij in zijn gezicht zou hebben geschopt, wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling. Dat heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag gezegd. De man werd dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besloot dat justitie hem in ieder geval nog 2 weken kan vasthouden.

Het schopincident vond zaterdag plaats in Maasdijk, waar het derde elftal van het plaatselijke voetbalteam het opnam tegen Zwaluwen 5 uit Vlaardingen. De 50-jarige coach van Maasdijk probeerde een ruzie te sussen tussen de verdachte uit Vlaardingen en een andere voetballer. Hij kwam daarbij ten val en werd vervolgens in zijn gezicht geschopt. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis behandeld, maar kon later weer naar huis.

De woordvoerster van het OM zei dat van het incident beeldmateriaal is. Het gaat om foto's die met een mobieltje zijn gemaakt.

Voetbalvereniging Maasdijk liet maandagavond laat weten dat het betreffende team uit de competitie wordt gehaald. De vereniging legt de schuld bij de tegenstander, maar de media-aandacht en de impact van het incident op het team en begeleider zijn zo groot, dat de vereniging tot dit besluit is gekomen.

Het elftal van Zwaluwen 5 werd dit weekeinde al geschorst door de eigen leiding. De voorzitter van de club uit Vlaardingen, Hugo van Tienhoven, noemde het voorval toen al „verschrikkelijk en Zwaluwen-onwaardig. Dit hoort absoluut niet op of rondom het voetbalveld”.