Nieuws
1129282
Nieuws

Heavy metalzanger vrijgesproken van dood fan

De Amerikaanse heavy metalzanger Randy Blythe van de band Lam Gods is dinsdag door een Tsjechische rechtbank vrijgesproken van het veroorzaken van de dood van een fan tijdens een concert in Praag 3 jaar geleden.

De 42-jarige Blythe werd ervan beschuldigd een 19-jarige fan van het podium te hebben geduwd, die zwaar ten val kwam op zijn hoofd. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht waar hij enkele weken later overleed.

De rechtbank in Praag oordeelde dat het optreden van Blythe geen misdaad vormt. Een verdere motivering van het vonnis was niet direct beschikbaar. De aanklagers tekenden onmiddellijk hoger beroep aan tegen de vrijspraak.

Blythe gaf toe dat hij de fan van het podium had geduwd, maar hij dacht dat de persoon ongedeerd was gebleven. De zanger zei niets over de dood van de concertbezoeker te hebben gehoord of de vervolging voor het incident, tot de politie hem arresteerde op de luchthaven van Praag toen de band terugkeerde voor een optreden in juni vorig jaar.

Blythe werd op borgtocht vrijgelaten en reisde terug naar de Verenigde Staten. Voor zijn proces keerde hij terug. Als hij schuldig was bevonden, had hij 10 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.