Nieuws
1129294
Nieuws

Boete voor oldtimers befaamde jazzclub

Verbijsterd is eigenaar Charles Engels van de befaamde Jazz & Blues Sociëteit Engels nu hij na drie jaar opeens een parkeerprent heeft gekregen voor de oldtimers die altijd voor de zaak aan de Haagse Koningin Emmakade staan als decoratie tijdens de tweewekelijkse muziekzondag.

„Wat is er toch aan de hand in dit land?” vraagt de zoon van jazzlegende John Engels jr. zich af. „De hele middag is verziekt. Iedereen sprak er schande van.” Parkeercontroleurs hebben nooit moeilijk gedaan over de karakteristieke Chrysler, Cadillac en een aanhanger met daarop de beelden van de Blues Brothers die ter versiering worden neergezet op de uitrit van de bekende sociëteit. „Iedereen weet van deze traditie. Ik maak de kade om de twee weken helemaal gezellig en we krijgen er volop complimenten over. Er zijn zelf mensen die stoppen om een foto te maken.”

Belemmering

De jazzclub, onlangs nog privé bezocht door het kroonprinselijk gezin, begrijpt niet waar het strenge optreden van de gemeente vandaan komt. „Het is alsof een leuke sfeer tegenwoordig verboden is”, aldus Engels. „Ik heb nog een boete van 170 euro gekregen vanwege belemmering. Het is niet gek dat iemand boos reageert als er jarenlang niet moeilijk is gedaan.”

 

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.