Nieuws/Binnenland
1129323
Binnenland

Mijn Vraag: Arbeidscontract

Hoeveel arbeidscontracten voor bepaalde tijd mag u afsluiten voor een dienstverband overgaat in een contract voor onbepaalde tijd?

Deze vraag betreft de ’ketenregeling’, stellen de arbeidsjuristen van XpertHR. De ketenregeling is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek en komt neer op het volgende: is sprake van meer dan drie arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd, die elkaar hebben opgevolgd met tussenpozen van niet meer dan drie maanden, dan geldt de laatste arbeidsovereenkomst als aangegaan voor onbepaalde tijd. Dit geldt ook als uitdrukkelijk opnieuw bepaalde tijd is afgesproken.

Als sprake is van arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd die bij elkaar een periode van 36 maanden overschrijden én die elkaar hebben opgevolgd met tussenpozen van niet meer dan drie maanden, dan geldt de laatste arbeidsovereenkomst, vanaf het moment dat de 36 maanden zijn overschreden, eveneens als aangegaan voor onbepaalde tijd.

Sluit u dus achtereenvolgens een contract van 18 maanden en een van 24 maanden, dan gaat het tweede contract na overschrijding van de 36e maand over in een contract voor onbepaalde tijd.

Sluit u vier arbeidsovereenkomsten van 6 maanden, dan geldt de laatste automatisch voor onbepaalde tijd. Ook als de functie per arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd anders is, telt de keten door.

Wanneer de werknemer eerst via een uitzendbureau bij u heeft gewerkt en daarna in dienst treedt voor nagenoeg dezelfde werkzaamheden, moet ook rekening worden gehouden met het aantal arbeidsovereenkomsten dat de werknemer al heeft gehad bij het uitzendbureau.

Dit artikel wordt u aangeboden door dé HR-Antwoordbank XpertHR. Voortaan vindt u alles wat u over personeelszaken moet weten op één plek. XpertHR helpt u concreet met slimme tools, handige checklists, arbeidscontracten, voorbeeldbrieven, betaalbaar juridisch advies en veel meer. XpertHR begrijpt wat u nodig heeft en biedt u gerichte antwoorden en praktische ondersteuning. Meer weten over XpertHR? Klik hier.