Nieuws/Binnenland
1129324
Binnenland

Geen straf voor elektrocutie in hennepkwekerij

Een 41-jarige Ossenaar krijgt geen straf voor de elektrocutie van een 25-jarige vriend in een hennepkwekerij in zijn huis. De rechtbank legt geen straf op voor de dood van de man omdat het Openbaar Ministerie heeft verzuimd om de opzet bij het knoeien met de stroom op te nemen in de beschuldigingen. Aan een inhoudelijk oordeel komt de rechter daarom niet toe.

Tegen Ossenaar Joris V. was 2 weken geleden nog 24 maanden celstraf geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man die sinds eind augustus in de cel zat, is vrijgelaten. De rechtbank in Den Bosch heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De stroom voor de hennepkwekerij met 176 planten op een slaapkamer werd illegaal afgetapt. Door een onjuist geschroefd kroonsteentje stonden 13 van 16 groeilampen onder stroom. Het slachtoffer kwam op die fatale zomeravond de lampen schoonmaken. Omdat er geen aardlekschakelaar was, bleef het slachtoffer onder de stroom staan en overleed aan een hartstilstand.

Tien weken celstraf die de verdachte kreeg voor de hennepkwekerij en de diefstal van stoom heeft hij ruimschoots uitgezeten.