Nieuws/Buitenland
1129331
Buitenland

Asbest in Europarlement Straatsburg

Bij werkzaamheden is asbest vrijgekomen in een van de gebouwen van het Europees Parlement (EP) in Straatsburg. Een deel van het zogenoemde Winston Churchill-gebouw is dan ook afgesloten, zo maakte het EP dinsdag bekend.

Het asbest kwam vrij door een fout van een bouwbedrijf, aldus het EP. De onderneming was bezig om nieuwe kantoorruimtes te maken en boorde een gat in twee pilaren. Dat gebeurde ondanks duidelijke aanwijzingen dat er mogelijk asbest zou zijn, meldde het EP.

Het schoonmaken van het vrijgekomen asbest is donderdagochtend klaar, is de verwachting. Later zal het asbest in de nu volledig afgeplakte pilaren worden verwijderd.

Maandag zijn de Europarlementariërs weer in Straatsburg voor hun maandelijkse zitting. Er zijn geen gevolgen voor deze sessie.

In Brussel kampt het EP ook met problemen met het gebouw. In de centrale zittingszaal van het parlement werden in de balken scheurtjes gevonden. Deze ruimte is in ieder geval tot november afgesloten. De werkzaamheden zijn nog altijd niet afgerond.