Nieuws/Binnenland
1129359
Binnenland

Bedrijf Yves Gijrath failliet

GMG, het bedrijf dat door de bekende mediaondernemer Yves Gijrath in 1999 is opgericht, is bankroet. Het bedrijf, bestaande uit drie BV’s, heeft vanmorgen bij de Haagse rechtbank het faillissement aangevraagd. De dertig medewerkers van GMG werden eerder vandaag ingelicht.

Gijrath kampte al ruim drie jaar met tegenvallende resultaten. Eerder werd al bekend dat de fiscus de inboedel van het GMG-kantoor in Buitenveldert donderdag wil laten veilen. De spraakmakende ondernemer werd vooral bekend vanwege de Miljonair Fair en de glossybladen Jackie, JFK en LXRY. De economische crisis, internationale tegenslagen en een grote financiële strop bij de verbouwing van het kantoor in Amsterdam Buitenveldert brachten de mediaondernemer op de knieën.

Mede hierdoor verkocht Gijrath in 2009 zijn bedrijf aan vastgoedinvesteerders Schaling. Petra Remmert-Schaling meldt dat het media-avontuur met de kleurrijke Gijrath uiteindelijk niet meer haalbaar was. ,,We hebben afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de onderneming. Helaas zonder resultaat, in gezamenlijk overleg hebben we moeten besluiten dat het niet langer kon. De ontstane tekorten vanwege vooral externe factoren belemmerde de organisatie in haar kernactiviteiten en toekomstplannen. De merken zijn succesvol, alleen de ballast uit het verleden is onoplosbaar”, zegt zij.

Gijrath bevestigt de faillissementsaanvraag. ,,We hebben de afgelopen maanden koortsachtig naar oplossingen gezocht. Dat is helaas niet gelukt en vooral vervelend voor mijn eigen mensen en toeleveranciers. Ik blijf vechten voor de werkgelegenheid en een nieuwe toekomst voor mijn mensen en relaties.” Petra Schaling: „We staan volledig achter Yves en hopen voor hem op nieuwe kansen. Hij heeft bewezen dat hij dat als geen ander kan”.

Morgen in De Telegraaf een exclusief interview met Yves Gijrath.