Nieuws/Binnenland
1129362
Binnenland

Lichaam gevonden bij zoektocht echtpaar

De politie heeft dinsdagochtend een lichaam gevonden in het Groningse kanaal het Hoendiep. Dat gebeurde tijdens een grootscheepse zoekactie naar een ouder echtpaar dat sinds maandag werd vermist in de buurt van Hoogkerk in Groningen.

De politie kon nog niet zeggen of het om het lichaam van een man of vrouw gaat. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. De politie meldde eerder nog de vondst van twee lichamen, maar dat bleek een misverstand.

Het echtpaar komt uit het nabijgelegen dorp Aduard. Het gaat om een man van 70 en een vrouw van 68. Hun huis is afgezet met politielinten.

Volgens een buurman heeft het echtpaar drie zoons, die allen het huis uit zijn. „De man was altijd met zijn boot bezig. In de zomer gingen ze er samen mee op vakantie”, aldus de buurman.

Ze hadden een boot te koop staan en zouden maandag een mogelijke koper ontmoeten. Van die afspraak keerden ze niet terug, maar de boot werd een paar kilometer verder met bloedsporen teruggevonden.

Omdat de politie reden heeft om aan te nemen dat sprake is van een misdrijf is de grote zoekactie op touw gezet.

De politie kwam in actie nadat de ongeruste familie van het stel naar hen op zoek was gegaan toen ze niet van de afspraak waren teruggekeerd. Ze vonden hun auto terug in Hoogkerk, waar de boot oorspronkelijk lag afgemeerd. De auto was niet afgesloten en de persoonlijke spullen van het echtpaar lagen nog in de auto.