Nieuws/Binnenland
1129387
Binnenland

Mogelijk tbs voor 'anorexiaverkrachter'

Het lijkt er op dat de man uit Apeldoorn die in zijn regio bekend staat als de 'anorexiaverkrachter', de 44-jarige Eugène J., tbs met dwangverpleging boven het hoofd hangt. De officier van justitie zei bij de rechtbank in Zutphen erover te denken tbs te eisen, omdat de verdachte heeft gedreigd in de toekomst zelfmoord te plegen, nu hij de conclusies van het Pieter Baan Centrum heeft gehoord.

J. zou tussen 2006 en 2012 gruwelijke dingen hebben uitgehaald met 6 tienermeisjes. Hij maakte volgens justitie de meisjes totaal afhankelijk van hem door ze te verkrachten, mishandelen, uit te hongeren, afhankelijk van drugs te maken en aan te zetten tot prostitutie.

Advocaat Suzanne Buitenkamp vroeg de 3 rechters om haar cliënt voorlopig op vrije voeten te stellen. De man wil stukken uit zijn huis halen voor zijn verdediging. Bovendien is gebleken dat hij een tumor en een cyste in zijn hoofd heeft. Hem is verteld dat die er niet gevaarlijk uitzien, maar hij wil een second opinion aanvragen. De rechtbank wees het verzoek af. Op 29 en 30 mei wordt de zaak inhoudelijk behandeld.