Nieuws/Binnenland
1130392
Binnenland

Schoppende amateurvoetballer krijgt werkstraf

Een amateurvoetballer die een tegenspeler met een keiharde trap een gescheurde milt, klaplong en longkneuzing bezorgde, is donderdag door de rechtbank in Breda veroordeeld. De 19-jarige voetballer van TSC Oosterhout kreeg 240 uur werkstraf en 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. Het schopincident vond plaats in september 2011 in Terheijden.

De rechter zei dat het hedendaagse voetbal „onderhevig dreigt te worden aan verloedering”. De tegenspeler had een overtreding begaan. „U had de actie van het slachtoffer door de scheidsrechter moeten laten afstraffen”, zei de rechter.

Voetbalbond KNVB had de 19-jarige man uit Oosterhout aanvankelijk een levenslange schorsing opgelegd, maar die is uiteindelijk teruggebracht tot acht wedstrijden.

De officier van justitie eiste 2 weken geleden 3 maanden cel waarvan 1 voorwaardelijk. De rechtbank koos voor een minder zware straf vanwege de jonge leeftijd van de verdachte en de tijd die is verstreken tussen het geweld en het vonnis. De reclassering schat het risico op herhaling bovendien laag in.