Nieuws/Binnenland
1130395
Binnenland

Kamercommissie bezoekt Afghanistan

De vaste Kamercommissie van Defensie heeft de afgelopen drie dagen een bezoek gebracht aan Afghanistan. Naast de politietrainingsmissie in de provincie Kunduz deden de Tweede Kamerleden ook Mazar-e-Sharif en de hoofdstad Kabul aan, meldde het ministerie van Defensie woensdag.

Voor de politietrainingsmissie zijn 540 militairen uitgezonden. De missie duurt officieel nog tot medio 2014, maar vorige week werd duidelijk dat de Nederlandse militairen waarschijnlijk eerder dan gepland vertrekken uit het noordelijke Kunduz omdat de Duitsers, die voor bescherming zorgen, eerder weggaan.

In Kunduz waren de Kamerleden van PvdA, D66, VVD, PVV, CDA en GroenLinks onder meer aanwezig bij een training op het Politie Trainingscentrum. Ook spraken zij met Afghaanse en Nederlandse politietrainers. In Kabul overlegden ze met de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken, generaal Patang.

Volgens het ministerie van Defensie verloopt de politietrainingsmissie goed. Afghanen nemen steeds meer alle verantwoordelijkheid voor de training over.