Nieuws/Buitenland
1130411
Buitenland

'Dutroux verdient goed op de beurs'

Marc Dutroux is misschien wel de rijkste gedetineerde in de gevangenis van Nijvel. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws maandag. De beruchte kindermoordenaar speculeert volgens de krant al jaren op de beurs. De families van zijn slachtoffers krijgen van zijn winsten geen cent te zien.

De bekende misdadiger weet behendig te voorkomen dat nabestaanden zijn geld kunnen claimen. Zijn winsten belanden volgens de krant op de rekening van zijn zoon. „Zijn vader verdient er aardig aan: elke week doet hij een ruime bestelling bij de supermarkt die hier levert”, vertelde een bron in de gevangenis aan de krant.

Dutroux heeft in zijn cel weliswaar geen toegang tot het internet, maar wel een abonnement op meerdere kranten. Zo weet hij de beurskoersen toch op de voet te volgen. Een paar keer per dag belt hij met zijn zoon om opdrachten te geven. „Zo weet de zoon welke aandelen hij moet kopen en verkopen”, aldus de bron.

Ook de ex-vrouw van Dutroux kwam maandag in het nieuws vanwege haar financiën. De broer van Eefje Lambrecks, één van de slachtoffers van Dutroux, heeft Michelle Martin aangeklaagd. Martin, die inmiddels in een klooster woont, zou er expres voor hebben gezorgd dat ze slachtoffers geen schadevergoeding kon betalen.

„Martin heeft zich bewust onvermogend gemaakt. Zo verwierp ze de erfenis van haar moeder ten voordele van haar kinderen, terwijl ze wist dat ze tot aanzienlijke schadevergoedingen veroordeeld zou worden”, aldus de advocaat van Leendert Lambrecks maandag in de Gazet van Antwerpen.