Nieuws
1130433
Nieuws

Skype steeds nadrukkelijker wereldspeler

Skype is steeds nadrukkelijker een wereldspeler als het gaat om telefoonverkeer. Uit onderzoek van TeleGeography,  een telecom marktanalyse firma, blijkt dat het gebruik van Skype nu wereldwijd gelijk staat aan meer dan een derde van alle internationale telefoonverkeer. Daarmee heeft Skype een recordniveau bereikt.

De nieuwe onderzoeksgegevens, die woensdag werden vrijgegeven, tonen aan dat het internationale telefoonverkeer met 5 procent groeide in 2012, tot 490 miljard minuten.

Tegelijkertijd groeide  het grensoverschrijdende Skype-gebruik met 44 procent in 2012, tot 167 miljard minuten. Deze stijging van bijna 51 miljard minuten is meer dan twee keer zo veel als datgene wat alle internationale carriers in de wereld, gecombineerd aan stijging lieten zien.

Stephan Beckert, een analist bij TeleGeography zegt hierover: "Wat je ziet bij de traditionele telecomproviders is een vertraging van de groei en een deel daarvan is te wijten aan de economische ontwikkelingen. Maar je ziet ook dat diensten als Skype, Viber, WhatsApp, Google Voice, en dergelijke de traditionele telco's flink onder druk zetten."

Hij vervolgt: "Ik denk dat wat 2012 zo interessant heeft gemaakt is dat Skype echt niet langer meer als een kleine en marginale speler kan worden aangemerkt, maar dat het zo langzamerhand echt tot een speler van formaat is uitgegroeid."