Nieuws
1130487
Nieuws

HTC introduceert nieuw vlaggenschip

Telefoonproducent HTC heeft op dinsdagavond zijn nieuwste smartphone gepresenteerd, de HTC One.

De nieuwe One heeft een 4,7 inch groot scherm met Full HD-resolutie. Dat levert een pixeldichtheid van 427 pixels per inch op.

Als processor is gekozen voor een quad core 1,7GHz Snapdragon-chip van Qualcomm, dat gecombineerd wordt met 2GB aan werkgeheugen. Standaard is 32GB aan opslaggeheugen aanwezig.

Voor de camera heeft HTC een opvallende beslissing gemaakt. Het apparaat bevat namelijk maar een 4 megapixel camera. De beeldsensor is echter fysiek net zo groot als de 8 megapixel camera van de HTC One X. Dat zorgt ervoor dat de sensor per pixel veel meer licht kan vangen, wat de prestaties bij weinig licht moet verbeteren.

De One wordt geleverd met Android 4.1 met daarop de speciale Sense-softwarelaag van HTC zelf. Deze is inmiddels al aan versie 5 toe. Een van de grote vernieuwingen is BlinkFeed. Deze widget op het thuisscherm laat een constante stroom aan nieuws en berichten zien, zodat de gebruiker 'snackend' informatie tot zich kan nemen.

Daarnaast is de camerasoftware aangepast en is net als in voorgaande toestellen de Beats Audio-technologie toegepast voor - volgens de makers - betere geluidskwaliteit.

De HTC One ligt vanaf 15 maart in Nederland in de winkels en kost lost €599.