Nieuws
1130489
Nieuws

Google: 'Samsung kan bedreiging worden'

Softwarereus Google is bang dat het succes van Samsung ertoe kan leiden dat het bedrijf teveel te zeggen krijgt over de ontwikkeling van Android. Dat heeft Android-topman Andy Rubin gezegd bij een bijeenkomt voor Google-managers, zo meldt The Wall Street Journal.

Samsung is de grootste producent van Android-toestellen en -tablets ter wereld en kan als enige van alle fabrikanten echt de concurrentie met Apple aan. Het probleem voor Google is alleen dat Samsung door dit succes waarschijnlijk meer invloed wil krijgen op de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem. Ook zou het wellicht een deel van de advertentie-inkomsten willen claimen.

De aanschaf van Motorola door Google in 2012 is een tegenzet van de zoekgigant om zo de controle over de software te behouden. Ook hoopt het bedrijf dat andere producenten, zoals HTC en Sony, de komende tijd meer succes krijgen zodat het Android-landschap niet een feestje wordt voor alleen Samsung.

Het bedrijf is volgens de Amerikaanse krant tijdens het Mobile World Congress in gesprek met andere partners om zo een stevige positie tegenover Samsung te krijgen.