Nieuws
1130504
Nieuws

Zeg álle verzekeringen op!

Schrap je zorgverzekering en beweeg elke dag een half uurtje; eet vegetarisch. Kap met je arbeidsongeschiktheidsverzekering; er is tóch geen werk. Annuleer je brandverzekering en houd altijd een natte dweil bij de hand. Cancel je autoverzekering en rijd als een 80-jarige.

Haal een streep door je inbraak- en diefstalverzekering en neem een hond. Ga op reis zonder reisverzekering en kampeer op Ameland. Neem afscheid van je overlijdensrisicoverzekering en zorg dat je vóór donker thuis bent.

Wie heeft er nu nog een WA-verzekering voor zijn baldadige kinderen? Dump je diefstalverzekering en zet je fiets of scooter goed op slot. Zeg je lijfrenteverzekering op en spaar zelf in een oude sok voor je pensioen.

Door verzekeringen op te zeggen, kun je elk jaar netto een duizendje of zes aan euro’s besparen. Die 500 euro netto per maand kun je goed gebruiken, nu pensioen wordt gekort en salaris en aow worden wegbelast om de gaten te dichten in de handen van onze landsbestuurders, pensioenfondsbeheerders, bankdirecteuren en hun toezichthouders.

De nieuwste bezuinigingen worden nu al schaamteloos aangekondigd door onze eigen MP. Beste burgers. Bankje omgevallen. Moest even gered worden. U betaalt! U hoort nog hoe.

Onverantwoord advies

U beticht mij van het geven van een onverantwoord advies?  U heeft groot gelijk! En tóch neemt het aantal mopperaars op de verplichte collectiviteit van de pensioenfondsen toe. 

Aan de ene kant is dat onbegrijpelijk. Het kenmerk van elke verzekering is het afdekken van risico’s en aansprakelijkheden, die je ridder te voet maken als je die in je eentje zou moeten trekken. Gewoon al uw risicoverzekeringen aanhouden, dus. Hooguit checken of het ietsje minder kan. De waarde van je woonhuis is sowieso gemiddeld twintig procent lager geworden.

Aan de andere kant is uw achterdocht volledig te snappen nu er weer eens een paar roofridders kans hebben gezien om een bank te laten omvallen door hun inhalige domheid en wanbeleid. Daar zit deze keer ook een pensioenverzekeraar bij en je voelt op je klompen aankomen dat nu zélfs het Zwitserleven-gevoel op de tocht staat. Uw bijdrage aan de nieuwste zeperd wordt al voorgekookt.Overheid niet ondernemen

Overheden en pensioenfondsbeheerders moeten doen waar ze voor aangenomen zijn: zuinig en voorzichtig omgaan met de centjes van de burgers. Die krijgen nu klap na klap. Belastingverhoging, pensioenverlaging, zorgbeperking. Griekenland bijspringen, Cyprus uit de shit trekken. De lijst lijkt eindeloos te worden.

En dat alleen omdat de publieke bestuurders en toezichthouders zich gingen gedragen als slechte ondernemers die fout op fout stapelden. Hoe laat je je als overbetaalde bestuurders van zo’n instituut als de SNS Bank in vredesnaam in deze tijd een slechte onroerend-goed portefeuille voor bijna één miljard in de maag splitsen. Slááp je dan of heb je jezelf misschien eens té goed laten verwennen in Yab Yum? Bij de naam 'Bouwfonds' gaan toch alle alarmbellen rinkelen?Zélf pensioensparen? Niet doen!

Begrijpelijk dus, uw roep om vrijheid van pensioensparen. Zélf doen lijkt dan een optie. Níet doen is hier mijn welgemeend advies. Niet stoppen, maar starten met pensioensparen via uw werkgever, en beter de niet functionerende pensioenfondsbazen de deur uit flikkeren. Zónder Gouden Handdruk.

Nét als bij de lijst van schadeverzekeringen kun je ook de kosten en risico’s van een goede pensioenverzekering over een zo groot mogelijk aantal deelnemers verdelen. Dat gebeurt in de verplichte bedrijfs(tak)pensioenfondsen. Zo breng je miljoenen individuele administratieve handelingen terug tot een paar handen vol bij de collectieve automatiseerders.VVP. Véél Vrijheid, weinig pensioen

Vecht voor je garantiepensioen. Geef de beleggingsmaffia geen kans om de opgebouwde pensioenvermogens over te nemen en jouw pensioenuitkeringen voor jezelf, vrouw en kinderen afhankelijk te maken van beleggingsresultaten en rentestand op de pensioendatum.

Laat je niet voor het karretje spannen van de beroepshuichelaars. Die appelleren aan je gevoelens van boosheid en onmacht door te roepen wat een prettig gevoel van vrijheid zo’n individuele pensioenopbouw je oplevert. Kijk uit: Véél vrijheid – Weinig pensioen!50+

Daarom is Henk Krol niet de kampioen van de 50+ers, maar van iedereen die van mening is dat de roofridders teruggejaagd moeten worden in hun roversholen. Van pensioen moet je nu en later op áán kunnen. Roofridders zijn niet te vertrouwen. Die stelen hun schatkamers vol en trekken dan de ophaalbrug omhoog.

Nog één keertje dan: Handen af van het collectieve garantiepensioen!