Nieuws/Binnenland
1130513
Binnenland

KNVB straft Buitenboys voor weglopen bij duel

De tuchtcommissie van de KNVB heeft voetbalclub Buitenboys bestraft met een boete van 50 euro. Bij het hoogste juniorenteam van de club uit Almere is ook een punt in mindering op de ranglijst gebracht.

De A1 van Buitenboys krijgt de straf omdat het elftal tijdens een duel met Diemen A2 van het veld afliep. Volgens het elftal dreigde de situatie helemaal uit de hand te lopen omdat de scheidsrechter voor Almere nadelige beslissingen nam. „We werden keer op keer getergd door de scheidsrechter”, zegt Mueller, die zelf als grensrechter optrad. „We hebben ook om een andere scheidsrechter gevraagd, maar Diemen weigerde dat. Dat is hun goed recht, maar dan hebben wij ook het recht om van het veld te lopen als we denken dat het gaat escaleren.”

De jeugdploeg uit Almere dacht te handelen overeenkomstig de nieuwe regels bij de club, die na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen werden ingevoerd. Hij werd vorig jaar tijdens een duel van Buitenboys B3 met Nieuw Sloten B1 door spelers van de tegenstander dood getrapt en geslagen.

De tuchtcommissie van de KNVB zegt in de overweging te hebben genomen dat Buitenboys al geruime tijd onder een vergrootglas ligt en de zeer trieste gebeurtenis van 2 december moet verwerken en een plaats moet geven.