Nieuws
1130863
Nieuws

Video's van toen

Filmblik: Chevy Suburban uit 1979

Geen oppervlakkig promo-gezwets en gelukkig lachende blondines in deze promotie-video van Chevrolet uit 1979. Nee, wie dit filmpje bekeken heeft, weet écht hoe deze reus van een auto in elkaar zit.

Onthullende beelden

De voice-over van dit filmpje meen ik te herkennen uit de tijd dat ik nog Skippy en Bonanza keek. Hoe dan ook, de man vertelt heel duidelijk wat je ziet  bij de onthullende beelden. Je ziet hoe de Chevy truck in (een anti-corrosie) bad gaat, hoe de V8 er in getakeld wordt en zelfs hoe het onderstel werkt. Niet met animaties maar door mooi filmwerk van de voor dat doel in opvallende kleuren gespoten ondersteldelen waardoor je ze goed aan het werk ziet en hun functie begrijpt. Je ziet bovendien welke voorzorgsmaatregelen Chevrolet trof om de Suburban de klassiekerleeftijd van nu te laten bereiken.

Zware reus

De Chevrolet Suburban is al in productie vanaf 1935 en wordt gezien als 's werelds eerste SUV. De Surburban die de hoofdrol speelt in deze video  werd gemaakt is van de achtste generatie en werd gebouwd van 1973 tot 1991 en in Brazilie zelfs tot 1996. De basismotor van de 5,56 cm lange en 2,2 ton zware reus was een V8 met een inhoud van 350 cubic inches oftewel 5,7 liter.