Nieuws/Binnenland
1130866
Binnenland

Vleesverwerker onder toezicht weer open

Vleesverwerker Willy Selten in Oss mag de productie onder toezicht hervatten. Het bedrijf is dat donderdag tijdens een kort geding overeengekomen met het ministerie van Economische Zaken dat het bedrijf na een inval vorige week sloot.

De vleesgroothandel was het niet een met de sluiting en spande een kort geding aan omdat de voorraad vers vlees (900 karkassen, ruim 50 ton vlees à 200.000 euro) dreigde te bederven. De huidige voorraad moet apart worden gezet tot de uitslag van testen door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit bekend zijn, zo is afgesproken.

De opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit viel het bedrijf vrijdag binnen omdat het vermoeden bestaat dat paardenvleessnippers werden gemengd met rundvleessnippers om het vervolgens als puur rundvlees te verkopen. Het is onbekend of er een verband is met de recente vondst van paardenvlees in Ierse hamburgers en Engelse diepvriesmaaltijden.

De vleesverwerker wordt verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen.

Het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op de hele vleesvoorraad van het bedrijf (1100 ton). Een woordvoerster legde donderdagavond uit dat dat nodig is voor het onderzoek.