Nieuws
1130883
Nieuws

Toyota FT86 Open Concept voorbode GT86 Cabriolet

Dat er een cabrioletversie zou komen van de Toyota GT86 stond vorig jaar maart al vast. In Genève debuteert het model, zij het als concept.

Het conceptmodel van de dichte GT86 ging door het leven als FT86 Concept. Hetzelfde geldt voor het prototype van de open GT86 die door de Japanners wordt aangekondigd als FT86 Open Concept.

Meningen

Dat er van de GT86 een open variant komt is niet heel vreemd, het sportieve model is namelijk vanaf het begin af zo ontworpen dat er ook een cabriolet van gebouwd kan worden. Het productiemodel maakt gebruik van dezelfde aandrijflijn als de coupé. Dat betekent dat Toyota onderhuids een 2,0 liter boxermotor plaatst met 200 pk. "Het conceptmodel is vooral bedoeld om de reacties van het publiek te peilen. Er zijn al enkele prototypes van de auto gebouwd", aldus de Nederlandse woordvoerder. Op welk termijn de auto op de markt komt, is nog niet duidelijk.

Subaru

Subaru heeft volgens de Nederlandse woordvoerster geen plannen om een open versie van de BRZ op de markt te brengen. "Vooralsnog zijn we dat niet van plan", zo laat het merk weten aan Autovisie.