Nieuws/Binnenland
1130980
Binnenland

De magie duurt voort

Preview: Skylanders Swap Force

Skylanders. Er zijn waarschijnlijk weinig ouders te vinden die niet van deze rage op de hoogte zijn. De videogames en te verzamelen poppetjes zijn niet aan te slepen. Inmiddels zijn er al meer dan 100 miljoen Skylanders-figuurtjes over de toonbank gegaan en daar zal het niet bij blijven. Gamesuitgever Activision kondigde onlangs Skylanders Swap Force, het derde spel in de serie, aan en 56 nieuwe personages.

Nieuw zijn de 16 speciale Swap Force-poppetjes, waarbij het mogelijk is om de boven- en onderkant met elkaar te verwisselen waardoor je eigenschappen met elkaar kunt combineren en er in totaal nieuwe 256 varianten ontstaan. Zo kun je bijvoorbeeld de bovenkant van de nieuwe personages Wash Buckler (een octopuspiraat) en Magna Charge (een robot die rondrijdt op één wiel) met elkaar mixen. Zo ontstaat Wash Charge: een poppetje die de wateraanvallen heeft van Wash Buckler en het wiel van Magna Charge in plaats van zijn normale tentakels. Naast deze uitwisselbare Skylanders verschijnen er verder ook 16 nieuwe standaardfiguren, acht LightCore-poppetjes (met lichtjes) en 16 heruitgaven van de meest favoriete Skylanders.

Net als in de vorige games is het nog steeds mogelijk om in Skylanders Swap Force je hele verzameling poppetjes van Skylanders Spyro’s Adventure en Skylanders Giants te gebruiken. De game krijgt echter wel een nieuwe Portal of Power, de accessoire waarmee de figuren tot leven komen in het spel, waardoor iedereen verplicht is om een nieuw pakket aan te schaffen. Met die extra kosten zullen ouders niet blij zijn.

Volgens Guha Bala, medeoprichter van ontwikkelstudio Vicarious Visions, krijgen kopers echter waar voor hun geld. ”Ik denk niet dat het ouders zal afschrikken. We bieden een fantastische ervaring met een geheel nieuwe speelwijze in Swap Force. In het pakket zitten ook twee Swap Force-karakters (Wash Buckler en Blast Zone), die gedetailleerd en fantasierijk zijn, en de zeer populaire Ninja Stealth Elf. Als we de game en alle poppetjes los zouden rekenen, dan zie je al snel dat het pakket een goede deal is," laat Bala weten in een interview met De Telegraaf.

Concurrentie van Disney

Maar de concurrentie ligt op de loer. Het succes van Activision is namelijk Disney niet ontgaan. Het entertainmentbedrijf werkt momenteel aan Disney Infinity, een game waarbij poppetjes ook tot leven komen op het scherm. De aankondiging kwam niet als een verrassing voor Bala. ”We wisten dat als we dit succesvol in de markt zouden zetten, dat er ook concurrentie zou zijn. Skylanders is geen eendagsvlieg en we moeten blijven innoveren. We richten ons op kwaliteit. Alles wat we leren, gebruiken we opnieuw om zo de magie in stand te houden. Daar gaat mijn volledige aandacht naar uit. ”

Skylanders Swap Force staat gepland voor de Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, Wii en 3DS. Een releasedatum is nog niet bekend.