Nieuws/Binnenland
1130988
Binnenland

‘Deus Ex meer dan zomaar een gameverfilming’

De aankomende Deus Ex film haalt inspiratie uit science-fiction films als Looper, Inception en District 9. Daarmee is de film niet zomaar een ‘videogamefilm,’ maar een film die ook leuk is voor andere cyberpunk-liefhebbers.

“Het is geen oud materiaal in een nieuw jasje,”  vertelde schrijver C. Robert Cargill in een interview met website Crave Online. “Gamers willen elementen uit het spel terugzien, maar ze willen vooral dingen zien die ze in de game niet te zien kregen. We bouwen voort op het verhaal uit het spel, dat gelukkig van zichzelf al erg cinematisch was geschreven.”

De Deus Ex film is gebaseerd op Deus Ex Human Revolution, een rollenspel van ontwikkelaar Square Enix en uitgever Eidos Montreal uit 2011. Een game die op diens beurt weer een universum voortzette dat is ontstaan in 2000, toen de eerste Deus Ex-game uitkwam.

De film wordt gereggiseerd door Scott Derrickson, die horrorfilms als Sinister en The Exorcism of Emily Rose op zijn naam heeft staan. Cargill schrijft mee aan het script. Eerder werkte hij al samen met Derrickson aan het script van Sinister.

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.