Nieuws
1131023
Nieuws

Aston Martin V8 Vantage SP10

Aston Martin brengt van de V8 Vantage S een speciale uitvoering op de markt. De Vantage SP10 is geïnspireerd op de Vantage GT4-racewagen, is vooral heel grijs en is bovendien te voorzien van een handbak.

Inscriptie

De SP10 heeft net als de V8 Vantage S de 4,7 liter V8-motor onder de kap met 436 pk en 490 Nm. Meer vermogen heeft de uitvoering dus niet. Iedere achtcilinder is voorzien van de inscriptie 'Aston Martin Vantage SP10'. De tweezitter haalt in 4,5 seconden de honderd km/h. De topsnelheid ligt bij 305 km/h. Standaard koppelt het sportwagenmerk de achtpitter aan een manuele zesbak en dat is voor het eerst. Tot nu toe werd het Vantage S-model alleen geleverd met de de Sportshift II-automaat met dubbele koppeling en zeven verzetten. Deze transmissie, die nu optioneel is, wisselt 20 procent sneller van versnelling ten opzichte van de handbak.

Alcantara

De speciale uitvoering is te bestellen als Coupé en als Roadster in de kleur Ceramic Grey Metallic. In het geval van de Roadster kleurt de softtop Titan Grey. Rollen doen de SP10-modellen op 19 inch aluminium wielen. Achter dit lichtmetaal schuilen in zwart gespoten remklauwen. Andere kenmerken van de uitvoering zijn de speciale frontsplitter en een carbon diffuser aan de achterzijde. Het is vooral zwart dat domineert. Niet alleen aan de buitenzijde maar ook in het interieur. Binnenin vinden we sportstoelen bekleed met zwart alcantara en leder, een sportstuur en alcantara dakbekleding. Pianolak maakt het geheel af.

Niet gelimiteerd

Aston Martin levert de SP10 alleen in Europese landen, met uitzondering van thuisland Engeland. "Met de SP10 bieden we een V8 Vantage S aan met wat flair van de autosport en van het circuit", aldus Jeffrey L. Scott, Managing Director van Aston Martin Europa. De prijs van de SP10 begint bij 96.635 euro exclusief belastingen. "Het model is voor een aantal maanden te bestellen. Het is dus niet zo dat de oplage is gelimiteerd op een bepaald aantal", aldus de Engelse woordvoerster in gesprek met Autovisie.