Nieuws/Binnenland
1132048
Binnenland

Voorzitter Slotervaartziekenhuis geschorst

Bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuisis geschorst door de raad van commissarissen van het ziekenhuis. Een woordvoerder heeft een bericht van BNR van vrijdag hierover bevestigd.

Erbudak zou onder anderen met Achmea hebben onderhandeld over de zorginkoop. Dat dat zonder overleg met andere bestuurders is gebeurd, is volgens de woordvoerder reden voor de schorsing. „Ze deed dit zonder de goedkeuring van belanghebbenden binnen de raad van bestuur en de commissarissen”, zei de woordvoerder.

Achmea wil na de schorsing van Erbudak de onderhandelingen met het Slotervaart weer oppakken. De verzekeraar doet geen mededelingen over de inhoud van die gesprekken.

Eind vorige maand werd bekend dat Achmea voor 2013 geen contract heeft gesloten met het Slotervaartziekenhuis. Gevolg daarvan is dat Achmea-klanten die behandeld worden in het ziekenhuis hun behandeling niet of niet volledig vergoed krijgen. Dat geldt ook voor klanten van onder meer Zilveren Kruis, Interpolis en FBTO, die ook onder Achmea vallen.