Nieuws/Binnenland
1132112
Binnenland

Steunpagina op Facebook voor hoofdschoppers

Op Facebook is een steunpagina in het leven geroepen voor de jongeren die verdacht worden van de zware mishandeling in Eindhoven, waarbij een 22-jarige man bijna dood is geschopt. De pagina had dinsdagmiddag al bijna 250 ‘likes’.

Volgens de anonieme initiatiefnemer kunnen maar drie van de acht verdachten als dader worden aangemerkt en zijn de overige vijf onschuldig. ,,Geen 8 daders wel 3 daders dus waarom hun allemaal straffen”, zo staat op de pagina.

Behalve likes krijgt het initiatief ook veel kritiek. ,, Ze hebben hun 3 maten niet tegengehouden, ze hebben het slachtoffer op straat laten liggen en ze hebben de politie niet ingelicht. Waarom zouden zij daar ongestraft mee weg mogen komen?”, zo schrijft iemand verontwaardigd.

Voor de gruwelijke mishandeling zitten nog steeds maar twee jongeren vast. Zij meldden zich bij de politie in Eindhoven, pas nadat beelden van het incident waren vrijgegeven. Een derde jongen die zich aangaf, is weer vrijgelaten. Ook vijf betrokkenen die zich bij de Belgische politie meldden zijn voorwaardelijk vrij. Zij wachten op een beslissing over uitlevering aan Nederland.