Nieuws/Binnenland
1132325
Binnenland

Uitvaagsel in beroep tegen uitlevering

De vijf jongeren uit België die op 4 januari betrokken waren bij de mishandeling van een man in Eindhoven, gaan in beroep tegen de beslissing van de raadkamer in Turnhout om te worden uitgeleverd aan Nederland. Dat bevestigt advocate Evelien Jacobs van het kantoor dat een van de verdachte verdedigt.

De raadkamer in België besliste dinsdagmorgen dat de vijf in principe mogen worden overgedragen aan Nederland.

Bij twee van de vijf Turnhoutse jongeren zijn voorwaarden gesteld aan de uitlevering. Zij mogen alleen worden overgedragen als ze een eventuele straf in België mogen uitzitten. De behandelend officier van justitie bij het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch, die het zogeheten overleveringsverzoek heeft gedaan, kan nog niet reageren op die eis, omdat hij de stukken van de raadkamer nog niet heeft ontvangen.

In de zaak zitten al twee Nederlandse jongeren vast. Een derde verdachte is eerder vrijgelaten. Vier van de vijf verdachten worden verdacht van openlijke geweldpleging en poging tot doodslag, de vijfde verdachte enkel van poging tot doodslag, zo oordeelde de raadkamer. De uitlevering wordt in juridische zin overlevering genoemd.