Nieuws/Binnenland
1132920
Binnenland

Nederlanders Dakar gewaarschuwd voor terreur

Nederlanders die in de Senegalese hoofdstad Dakar verblijven zijn vrijdag gewaarschuwd voor een mogelijke terroristische dreiging. Van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontvingen ze een sms of een e-mail. Daarin werd hun geadviseerd bepaalde gebieden in de stad te mijden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie vrijdag laten weten.

De Amerikaanse ambassade in Senegal waarschuwde vrijdag Amerikaanse staatsburgers in het land voor bomaanslagen. Het land steunt de Franse interventie in buurland Mali. De dreiging waarop de Amerikanen wezen was vrijdagochtend dermate urgent en actueel, dat Nederland besloot zijn staatsburgers ook te waarschuwen.

Het reisadvies voor Senegal is niet verscherpt. Volgens de woordvoerder van Buitenlandse Zaken is dat al actueel. In het advies staat: „Als gevolg van de Franse militaire interventie in Mali, is er een mogelijkheid van vergeldingsmaatregelen op westerse belangen in de regio.” Mocht de situatie in Senegal verergeren en de dreiging voortduren, dan zal Buitenlandse Zaken het reisadvies mogelijk aanpassen.