Nieuws/Binnenland
1132952
Binnenland

Burgemeester Deurne doet aangifte wegens lek

Burgemeester Hilko Mak van Deurne gaat aangifte doen vanwege het uitlekken van een conceptrapport over de verkoop van een oud mobilisatiecomplex aan een ondernemer. Hij heeft dat vrijdag besloten na overleg met het Openbaar Ministerie.

Het Eindhovens Dagblad berichtte zaterdag over het conceptrapport en noemde de handelwijze van voormalig burgemeester Gerard Daandels bij de verkoop 'bestuurlijk gesjoemel'.

Uit de definitieve versie van het onderzoek dat maandag werd gepubliceerd, blijkt dat de voormalig burgemeester buiten zijn wethouders om via een privé e-mailadres 250.000 euro bood aan de laatste bezwaarmaker. Het bedrag zou worden betaald door de ondernemers en de overheid maar is nooit uitgekeerd omdat de bezwaarmaker niet op het aanbod inging.

Verder werd duidelijk dat het complex voor 70 euro per vierkante meter is verkocht aan ondernemer Peter Driessen, ruim onder de 118 euro die de gemeente minimaal voor bedrijfsgrond vraagt. Driessen verkocht de grond vrijwel direct door voor een aanzienlijk hoger bedrag.