Nieuws/Binnenland
1132981
Binnenland

Ubisoft wil betere relatie met pc-gamers

Ubisoft en pc-gamers zijn over het algemeen niet de dikste vrienden. De Franse uitgever hoopt daar verandering in te brengen door enkele aanpassingen in het beleid.

Zo zijn er sinds kort games van andere partijen te vinden op de download-en-speel service van Ubisoft, Uplay. Daar zijn nu titels te vinden als Crysis 3 van Electronic Arts en Batman Arkham City van Warner Bros. Interactive. Ook Telltale (The Walking Dead) en Bohemia Interactive (Arma III) zijn van de partij.

“Door met deze partners samen te werken en meer games uit te brengen op Uplay tonen we onze commitment aan de pc als platform. Met iedere game die we uitbrengen gaat de kwaliteit vooruit. Far Cry 3 en Assassin’s Creed 3 waren erg geslaagde overzettingen,” aldus directeur Stephanie Perotti van Ubisoft.

erder werd bekend dat de pc-versie van Splinter Cell: Blaclist tegelijk met de consoleversies uit zal komen. Dit terwijl in het verleden Ubisoft titels op de pc vaak later uitkwamen. Daarbij is de uitgever afgestapt van een draconische beveilingsbeleid, wat er eerder voor zorgde dat games enkel te spelen waren als je verbinding had met internet.